dimecres, 24 de gener del 2018

6.1.2 Entrades (posts): creació i administració.


La següent passa, abans de començar a dissenyar i estructurar el nostre blog, serà introduir-hi una primera entrada. D'aquesta manera, podrem comprovar com queden "visualment" els nostres posts, el que ens serà de molta ajuda quan ens fiquem de ple en el disseny.

Aquesta primera entrada pot esser un missatge de benvinguda o una petita presentació dels nostres propòsits amb aquest nou projecte.

  • Consola d'administració d'entrades:
Administrar una entrada és molt senzill. A la interfície de Blogger tenim, a la part superior, l'element "Entrades". Quan haguem accedit a ell, veurem una pantalla com aquesta...



1. Entrades. Permet l'accés a la gestió de les entrades del nostre blog. Una vegada tinguem entrades creades, aquestes "s'organitzaran" en Publicades, Esborranys o Totes (és a dir, ambdues opcions) i es mostraran per ordre cronològic a la interfície principal d'entrades (nº 3).
2. Entrada nova. Permet l'accés a la consola de creació de noves entrades.
3. Entrades creades al nostre blog (com ja hem esmentat, ordenades cronològicament). Podrem veure també les etiquetes que haguem atorgat a cada entrada, qui n'és l'autor, el nombre de comentaris que ha rebut cadascuna, el nombre de visualitzacions de cada entrada i la seva data de publicació.
4. Gestor d'entrades. Ens permet, una vegada haguem seleccionat l'entrada o entrades que desitgem, gestionar la seva publicació (publicar, passar-les a esborranys o el·liminar-les).
5. Nombre d'entrades que es mostren a la consola d'edició d'entrades.
6. Cerca d'entrades per etiquetes (s'indexen les entrades que contenguin les etiquetes que indiquem),

  • Consola de creació d'entrades.



Una vegada cliquem sobre "Entrada nova" accedirem a una consola d'edició per crear l'entrada:


A continuació veurem a grans trets que ens ofereix cadascú d'aquests elements, encara que després aprofundirem en els elements d'edició.

1. Titol de l'entrada. Aquí escriurem el títol que vulguem per a la nostra entrada (serà el que es veurà com a títol del post).
2. Edició. Podem seleccionar si volem redactar l'entrada amb un panell semblant a editors de text o amb llenguatge de programació HTML.
3. Elements d'edició d'entrada: tipografia, enllaços, imatges, vídeos... (després els veurem amb mes detall a l'apartat 6.1.2.1).
4. Contingut de l'entrada.
5. Etiquetes que assignarem a l'entrada. Les etiquetes (o tags) són paraules clau que pots afegir a una entrada per "classificar-la". Aquestes paraules serveixen per identificar el contingut de l'entrada i permeten a l'usuari visualitzar d'una forma ràpida tots aquells posts que incloguin l'etiqueta seleccionada.
6. Programa. Per establir la data de publicació. Si no fem res, la data de publicació serà la que correspongui en el moment que es publiqui l'entrada per primera vegada, però si volem, podem editar aquesta data, ja sigui indicant una data anterior o posterior (en aquest cas, l'entrada es publicarà en la data programada).
7. Enllaç permanent. Quan escrivim una entrada, Blogger genera de forma automàtica un enllaç permanent basat en el títol de l'entrada, però si volem, podem generar una url pròpia amb l'objectiu de facilitar la seva cerca o aportar més detalls sobre el seu contingut.
8. Ubicació. Si volem, podem indicar la ubicació des de la qual es publica l'entrada.
9. Opcions (sobre llenguatge HTML i mode de redacció: mostrar l'HTML de forma literal (si necessitem que es vegin alguns codis) o interpretar-ho; i utilitzar l'etiqueta <br> per als salts de línia o efectuar-los amb la tecla Enter del teclat).
10. En aquesta secció trobam diverses opcions:
  • Publica (la primera vegada que cream l'entrada) / Actualitza (per tornar a publicar l'entrada una vegada l'hem modificada) 
  • Desa (per desar els canvis que hem fet). Alerta! Aquesta opció desa les modificacions fetes a l'entrada, però no les publica.
  • Reverteix a esborrany. Per canviar una entrada publicada a esborrany (l'entrada ja no serà pública)
  • Previsualitza. Abans de publicar l'entrada pots comprovar com quedarà una vegada la publiquis.
  • Tanca. Per tancar la consola de redacció de l'entrada. L'entrada es guardarà com esborrany si no s'ha publicat.